دانلود پاورپوینت, پاورپوینت طرح توجیهی, مقاله

دانلود پاورپوینت, پاورپوینت طرح توجیهی, مقاله, پیشینه تحقیق, مبانی نظری, طرح توجیهی, پرسشنامه مدیریتی, پرسشنامه روانشناسی

دانلود پاورپوینت, پاورپوینت طرح توجیهی, مقاله

دانلود پاورپوینت, پاورپوینت طرح توجیهی, مقاله, پیشینه تحقیق, مبانی نظری, طرح توجیهی, پرسشنامه مدیریتی, پرسشنامه روانشناسی

تحقیق اسلام و زرتشت

تحقیق-اسلام-و-زرتشت
تحقیق اسلام و زرتشت
فرمت فایل دانلودی: .zip
فرمت فایل اصلی: .doc
تعداد صفحات: 17
حجم فایل: 32 کیلوبایت
قیمت: 8000 تومان

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل :  word (..doc) ( قابل ویرایش و آماده پرینت )
تعداد صفحه : 17 صفحه

 قسمتی از متن word (..doc) : 
 

‏1
‏منج‏ی‏ در دین زرتشت
‏اهمیت‏بررس‏ی‏ نجاتبخش‏ی‏ در ادیان، به دلیل افزایش گرایش بشر معاصر به پدیده دین است. یک‏ی‏ از علل اصل‏ی‏ ای‏ن گرایش، ارائه تصویر‏ی‏ ام‏ید بخش و ‏نوران‏ی‏ از آینده بشر، توسط ادیان آسمان‏ی‏ است.
‏محور اصل‏ی‏ بحث در مقاله حاضر، ظهور منج‏ی‏ آخر الزمان است که در متون کهن زرتشت‏ی‏ از آن به سوشیانس، یعن‏ی‏ سود دهنده و خیر خواه، تعبیر م‏ی‏‏شود. این برگزیده اله‏ی‏، زمان‏ی‏ که جهان آکنده از تباهی‏ ‏ها شود، در بخش مرکز‏ی‏ زمین ظهور خواهد کرد. سوشیانس از فرزندان زرتشت است که نطفه‏اش به شیوه معجزه‏آسای‏ی‏ در دریاچه نگهدار‏ی‏ م‏ی‏‏شود و مادر او دوشیزه‏ا‏ی‏ است از نژاد زرتشت پیامبر. این شخصیت‏اله‏ی‏‏درصفات‏و ویژگیها شباهت‏خاص‏ی‏ به زرتشت پیامبر خواهد داشت.
‏در پایان مقاله به شباهتهای‏ی‏ اشاره شده است که در متون دین‏ی‏ اسلام و زرتشت، میان حضرت مهد‏ی‏‏«عجل‏الله تعال‏ی‏ فرجه‏الشریف‏» و سوشیانس وجود دارد.
‏کلید واژه‏ها: ادیان، اسلام، زرتشت، منج‏ی‏ آخر الزمان، مهد‏ی‏، سوشیانس.
‏دل‏بستن به جهان‏ی‏ روشن و نوران‏ی‏ و خال‏ی‏ از هرگونه ظلم و ستم، تشکیل اجتماع‏ی‏ که معیارها‏ی‏ معنو‏ی‏ و انسان‏ی‏ بر آن حاکم باشد و رسیدن به جامعه‏ا‏ی‏ که در آن ستمگر‏ی‏‏وستمدیدگ‏ی‏‏و زور و زورمدار‏ی‏ بر مردم و سرنوشت آنان معنا و مفهوم‏ی‏ نداشته باشد، در پس این جهان پر هرج و مرج و آکنده از ظلم و استثمار، از آمال و آرزوها‏ی‏ دیرینه انسان بوده و هست.
‏اندیشه جامعه آرمان‏ی‏ در آثار اندیشمندان و فلاسفه بزرگ نیز مشهود است. از زمان‏ی‏ که افلاطون مدینه فاضله را پایه‏گذار‏ی‏ کرد، تا قرنها بعد که مساله مسیانیسم، (اصل اعتقاد جامعه به موعود و اینکه هر جامعه‏ا‏ی‏ در نهاد خویش، این اعتقاد را به عنوان عکس‏العمل طبیع‏ی‏ و فطر‏ی‏ دارد.)
‏مطرح گردید، جلوه‏ها‏ی‏ گوناگون اعتقاد به مساله نجاتبخش‏ی‏ و ظهور منج‏ی‏ در دوره پایان‏ی‏ زندگ‏ی‏ بشر، نزد متفکران نمودار گشت.‏
‏اندیشه نجاتبخش‏ی‏ و ظهور نجات دهنده‏ا‏ی‏ که در دوره پایان‏ی‏ این جهان، نظام‏ی‏ منطبق با قانونها‏ی‏ اله‏ی‏ برقرار سازد، در ادیان وجود داشته است و نه تنها جنبه خیال‏ی‏ ندارد، بلکه وجه‏مشترک همه ادیان اله‏ی‏ است و به تصریح ادیان، تحقق این نظام، ثمره کوشش برگزیدگان خدا و مردان حق‏ی‏ است که به زندگ‏ی‏ بشر سرگشته و وامانده، رنگ‏ی‏ نو م‏ی‏‏بخشند.
‏در دین مبین اسلام تصریح شده است که آینده از آن مستضفان است و به عقیده شیعیان، حضرت مهد‏ی‏‏«عجل‏الله تعال
‏2
‏ی‏ فرجه‏الشریف‏» برا‏ی‏ استقرار جهان‏ی‏ آراسته به همه فضایل و عار‏ی‏ از هرگونه زشت‏ی‏ و پلید‏ی‏ پیکار ‏می‏‏کند تا به وعده اله‏ی‏ تحقق عین‏ی‏ ب‏خشد که جاء الحق و ذهق‏الباطل.
‏در آیین زرتشت نیز سوشیانسها رسالت تحقق بخش‏ی‏ عدالت در جهان آینده را برعهده دارند‏؛‏ زرتشت، نوید آمدن منج‏ی‏ در دوره پایان‏ی‏ جهان را داده است. دین زرتشت‏یک‏ی‏ از ادیان اله‏ی‏ است. قرآن کریم و نیز فرموده‏ها‏ی‏ پیامبراکرم‏«صل‏ی‏ الله علیه وآله‏» مؤید این مطلب است. در آیه شریفه ان الذین آمنوا و الذین هادوا و الصابئین و النصارى و المجوس و الذین اشرکوا ان الله یفصل بینهم یوم القیام‏ه‏ ‏؛‏ منظور از مجوس زرتشتیان م‏ی‏‏باشند‏؛‏ خداوند تکلیف ایمان آورندگان و پیروان را از کسان‏ی‏ که مشرک هستند، جدا م‏ی‏‏داند.
‏پیامبر اکرم‏«صل‏ی‏ الله علیه وآله‏» نیز زرتشت (مجوس)را اهل کتاب‏دانسته و فرموده‏اند: «ایشان پیامبر‏ی‏ داشتند که او را کشتند و کتاب‏ی‏ نیز داشتند که آن را سوزاندند.»
‏پورداوود‏,‏ زنده کننده زبانها‏ی‏ ایران باستان که کتاب یشت‏ها را نیز به رشته تحریر درآورده در مقدمه گاتها و سروده‏ها‏ی‏ زرتشت آورده است:
‏تحقیقا نم‏ی‏‏دانیم محل ولادت و زمان زندگ‏ی‏ زرتشت‏کجا و ک‏ی‏ بوده است؟ برا‏ی‏ اینکه، زرتشت متعلق به زمان بسیار قدیم است که دست تاریخ به آستان بلند آن نم‏ی‏‏رسد.
‏درباره عصر زرتشت، اختلاف آرا و روایات تاریخ‏ی‏ بسیار زیاد است‏بطور‏ی‏ که اقوال بین سال 600 تا 6000 قبل از میلاد مسیح در نوسان است.
‏موافق روایات عامیانه زرتشتیان، زرتشت در حدود 660 ق.م به دنیا آمد و در سال 583 ق.م در سن هفتاد سالگ‏ی‏ بهنگام هجوم لشگر «ارجاسب توران‏ی‏‏» در آتشکده بلخ کشته شد.
‏در میان کتب زرتشتیان، گاتها یا سروده‏ها‏ی‏ زرتشت، قدیم‏ی‏‏ترین و معتبرترین آنهاست و بعد از آن، اوستا شامل دستورها و فرمانها‏ی‏ زندگ‏ی‏ است. کتاب بندهش که در قرن سوم هجر‏ی‏ نوشته شده، در مورد مساله «منج‏ی‏‏»، نظریه‏های‏ی‏ چون نظریات شیعه دارد، در حال‏ی‏ که در اوستا این موارد به چشم نم‏ی‏‏خورد.
‏بعد از گسترش اسلام در ایران، گروه‏ی‏ به دین زرتشت‏باق‏ی‏ ماندند که عده‏ا‏ی‏ از آنان به هندوستان مهاجرت کردند و عده‏ا‏ی‏ دیگر تحت‏حکومت اسلام‏ی‏ ماندند و جزیه پرداختند. ب‏ه ‏مرور زمان آداب و رسوم و خط و زبان اوستا به سبب دشوار‏ی‏ رو به فراموش‏ی‏ گذاشت تا جای‏ی‏ که فقط چند نفر به راز و رمز و خط اوستا آگاه‏ی‏ داشتند. با اوج هضت‏خاورشناس‏ی ‏، «انکتیل دو پرون‏» فرانسو‏ی‏ به هند رفت و با زحمت فراوان و خط اوستا و پهلو‏ی‏ را آموخت‏ ؛‏ حدود دویست‏سال پیش، او نخستین ترجمه اوستا را در سه جلد بزرگ به زبان فرانسه نوشت و از آن پس زرت‏شتیان هم شروع به تحقیق کردند. ‏
‏3
‏اوستا شامل دو بخش اوستا‏ی‏ گاهان‏ی‏ و اوستا‏ی‏ جدید م‏ی‏‏باشد‏ ؛‏ لذا تحقیق پیرامون منج‏ی‏ در دین زرتشت از هر دو بخش اوستا و نیز دیگر کتب معتبر زرتشتیان انجام شده است.
‏مسلم این است که اعتقاد به ظهور نجات بخش در دین زرتشت وجود دارد‏,‏ نجات دهنده از خاندان نبوت و از فرزندان زرتشت است و اصولا شخصیت‏ی‏ اله‏ی‏ و آسمان‏ی‏ دارد و در صفات و ویژگیها به پیامبر و دین آور آغازین شبیه و جامع همه خصوصیات اوست. در اوستا م‏ی‏‏خوانیم که: «فروهرها‏ی‏ نیک توانا‏ی‏ پرهیزگاران را که 99999 تا‏ی‏ آنها از نطفه زرتشت پاسبان‏ی‏ م‏ی‏‏کنند، م‏ی‏‏ستاییم.»
‏هرمزد، سرور جهان هست‏ی‏ منتظران را به نجات دهنده‏ا‏ی‏ که خواهد فرستاد، چنین نوید م‏ی‏‏دهد: «کس‏ی‏ که در این راه با دیوان و مردمان، که به نوبه خود با او (زرتشت) مخالفت م‏ی‏‏کنند، ستیز کرده است‏ ؛‏ یعن‏ی‏ از آن مردم‏ی‏ است که به او (زرتشت) وفا دارند چنین کس‏ی‏ با دینش (وجدانش) تو را دوست، برادر یا پدر است، اهورامزدا سرور خانه، ما را نجات خواهد داد.»
‏نام منج‏ی‏ د‏ین زرتشت، سوشیانس یا سوشیانت ‏ است. این واژه در اوستا‏ی‏ گاهان‏ی‏ و اوستا‏ی‏ جدید، بصورت مفرد و جمع به کار رفته است که سودمند یا رهانندگان آیین خیر یا خیرخواهان جماعت معن‏ی‏ م‏ی‏‏شود.
... ‏از این جهت‏سوشیانس نامیده خواهد شد (یعن‏ی‏ استوت ارت) زیرا که‏ سراسر جهان ماد‏ی‏ را سود دارد. ‏
‏آنجا که زرتشت‏به پیامبر‏ی‏ برگزیده م‏ی‏‏شود و با اهورا مزدا سخن م‏ی‏‏گوید، آمده است: «ا‏ی‏ اهورا! آن راه منش نیک را که به من گفت‏ی‏[بازنما] آن راه هموار و خوب ساخته شده راست‏ی‏ که روان "سوشیانسها" از آن به سو‏ی‏ پاداش‏ی‏ که به نیک اندیشان نوید داده شد، (پاداش‏ی‏ که بخشش توست) خواهند خرامید.»
‏سوشیانس آنجا که بصورت مفرد به‏کار رفته است، نام‏ی‏ است‏برا‏ی‏ آخرین آفریده خداوند، آفریده‏ا‏ی‏ از تبار نیکان و پرهیزگاران که فروهرش ستودن‏ی‏ است سوشیانس بصورت مفرد در وا‏قع نام دیگر استوت ارت م‏ی‏‏باشد. ‏ اما سوشیانس در کاربرد جمع خود در اوستا به معن‏ی‏ نجات دهندگان، بیانگر نقش سوشیانسها در بازساز‏ی‏ جهان آینده‏است، آنان همان وظیفه‏ا‏ی‏ را به عهده دارند که زرتشت داشت، آنان از نژاد زرتشت پیامبر و از نطفه اویند. این سوشیانسها عبارتند از: هوشیدر، هوشیدرماه و سوشیانس که از نطفه زرتشت هستند.
‏بنابراین سوشیانس به معنا‏ی‏ خاص، کس‏ی‏ است که در پایان جهان ظهور خواهد کرد.
‏و آن که سوشیانس پیروزگر نام خواهد داشت و استوت ارت نیز نامیده خواهد شد، در بخش مرکز‏ی‏ زمین ی‏عن‏ی‏ خونیره سوشیانس خواهد بود.
‏5
‏زرتشتیان قائل به ظهور سه منج‏ی‏ هستند که هریک به فاصله هزار سال از دیگر‏ی‏ ظهور خواهند کرد که به ترتیب عبارتند از: «هوشیدر»، به معن‏ی‏ پروراننده قانون، و «هوشیدرماه‏» به معن‏ی‏ پروراننده نماز و نیایش، و «استوت ارت‏» آخرین منج‏ی‏، که با آمدن او جهان نو م‏ی‏‏شود و رستاخیز ‏می ‏گردد و مردگان زنده م‏ی‏‏شوند و زندگان نیز عمر‏ی‏ همیشگ‏ی‏ خواهند داشت. چگونگ‏ی‏ زاده شدن آنان به این نحو است که سه نطفه از زرتشت در آب دریاچه کیانسه یا هامون وجود دارد که تعداد‏ی‏ فروهر از آنها نگهبان‏ی‏ م‏ی‏‏کنند. زمان تولد هریک که فرا رسد، دوشیزه‏ا‏ی‏ پانزده‏ساله برا‏ی‏ شستن سر، به آب کیانسه وارد شود و آبستن گردد. س‏ی‏ سال به پایان هزاره چهارم، یعنى هزاره زرتشت پیامبر، دختر‏ی‏ «نام‏ی‏ پد» نام در آب شستشو کند و به هوشیدر آبستن شود. س‏ی‏ سال پیش از پایان هزاره پنجم دختر‏ی‏ «وه‏پد» نام در آب شستشو م‏ی‏‏کند و هوشیدر ماه از او زاده شود. و بالاخره س‏ی‏ سال به پایان هزاره ششم دختر‏ی‏ «گواگ‏پد» نام در آب دریاچه شستشو م‏ی‏‏کند و به سوشیانس، آخرین موعود زرتشت‏ی‏، آبستن م‏ی‏‏شود. این سه دختر پانزده سال کامل دارند که باردار م‏ی‏‏شوند و پیش و پس از آبستن‏ی‏ تا هنگام تولد فرزندشان با کس‏ی‏ همبستر نشده‏اند و در زمان باردار‏ی‏، کس‏ی‏ جز خود‏شان از باردار‏ی‏ آنان آگاه نیست. ‏
‏باردار‏ی‏ مادر سوشیانس شباهت زیاد‏ی‏ به باردار‏ی‏ مادر حضرت مهد‏ی‏‏«عجل‏الله تعال‏ی‏ فرجه‏الشریف‏» دارد. مادر حضرت مهد‏ی‏‏«عجل‏الله تعال‏ی‏ فرجه‏الشریف‏» نیز دارا‏ی‏ باردار‏ی‏ پنهان بود و آثار حمل در او آشکار نبود.
‏زمینه سازان قیام منج‏ی‏ ظهور بهرام ورجاوند و پشیوتن در دین زرتشت‏ب‏ه ‏عنوان زمینه سازان قیام منج‏ی‏ مطرح گردیده است و درست‏شبیه قیام خراسان‏ی‏ و قیام معروف یمان‏ی‏ قبل از ظهور حضرت حجت‏«عجل‏الله تعال‏ی‏ فرجه‏الشریف‏» م‏ی‏‏باشد. این دو تن، زمینه را برا‏ی‏ آمدن "هوشیدر" آماده م‏ی‏‏کنند و نابسامانیها و آشوبهای‏ی‏ را که آرامش و آسایش را بر هم زده است، فرو م‏ی‏‏نشانند. خروج بهرام، مژده پایان شب سیاه و طلوع سپیده امید گروندگان راستکار و درست پیمان‏ی‏ است که سالها سرزنش بیدینان را تحمل کرده‏اند. او خواهد آمد تا دین زرتشت را سامان دهد. پشیوتن نیز یک‏ی‏ از بی‏ ‏مرگان جاودانه است که برا‏ی‏ استحکام دین زرتشت قیام م‏ی‏‏کند. قیام پشیوتن، آخرین قیام نیکمردانه‏ا‏ی‏ است که اندک‏ی‏ پیش از هزاره هوشیدر رخ م‏ی‏‏دهد و هدف او بازساز‏ی‏ دین و برپاداشتن آیینها‏ی‏ دین‏ی‏ و گسترش آموزشها‏ی‏ آن است.
‏وضعیت جهان در پایان هر یک از هزاره‏ها جهان در پایان هریک از هزاره‏ها جهان‏ی‏ است آکنده از تباهیها و پریشانیها‏ ؛‏ جهان خراب‏ی‏ که در آن، همه کس و همه‏چیز راه نابود‏ی‏ م‏ی‏‏پیماید‏ .
‏ ب‏ی‏‏سامان‏ی‏، سیه‏روز‏ی‏، نابرابر‏ی‏، نامردم‏ی‏ و... گلو‏ی‏ همه را م‏ی‏‏فشارد و این‏ ‏همه گسیختگ‏ی‏ و نابسامان‏ی‏ از نشانه‏ها‏ی‏ ظهور آنان است

 

دانلود فایل
پرداخت با کلیه کارتهای عضو شتاب امکان پذیر است.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.