دانلود پاورپوینت, پاورپوینت طرح توجیهی, مقاله

دانلود پاورپوینت, پاورپوینت طرح توجیهی, مقاله, پیشینه تحقیق, مبانی نظری, طرح توجیهی, پرسشنامه مدیریتی, پرسشنامه روانشناسی

دانلود پاورپوینت, پاورپوینت طرح توجیهی, مقاله

دانلود پاورپوینت, پاورپوینت طرح توجیهی, مقاله, پیشینه تحقیق, مبانی نظری, طرح توجیهی, پرسشنامه مدیریتی, پرسشنامه روانشناسی

تحقیق جامعه شناسی ترابری با تمرکز بردو محور دسترسی و امنیت 20 ص ( ورد)

تحقیق-جامعه-شناسی-ترابری-با-تمرکز-بردو-محور-دسترسی-و-امنیت-20-ص-(-ورد)
تحقیق جامعه شناسی ترابری با تمرکز بردو محور دسترسی و امنیت 20 ص ( ورد)
فرمت فایل دانلودی: .zip
فرمت فایل اصلی: .doc
تعداد صفحات: 24
حجم فایل: 168 کیلوبایت
قیمت: 8500 تومان

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل :  word (..doc) ( قابل ویرایش و آماده پرینت )
تعداد صفحه : 24 صفحه

 قسمتی از متن word (..doc) : 
 

‏جامعه شناسی ترابری
‏با تمرکز بردو محور
‏دسترسی و امنیت
‏مقدمه‏
‏آنچه در این ‏نوشتار‏ بطور اجمالی مورد بررسی قرار می‏‌‏گیرد، ‏واکاری‏ مسائلی است که شاید‏ تاکنون آنگونه که ایجاب می‏‌‏کرده‏، بدان‏‌‏هاپرداخته نشده است. تحلیل و آنالیز مسائل اجتماعی ‏و فرهنگی‏ در طراحی‏‌‏های شهری ‏پیش‏ از اجرائیاتی که مهندس عمران، معماری و شهرسازی ‏را درگیر می‏‌‏نماید، اهمیت دارند، چرا که اساساً ضرورت و فلسفه طرح هر پروژه‏‌‏ای از همین ناحیه یعنی مطالعات اینچنینی نمود ‏می‏‌‏یابد‏.
‏حرکت و رفت و آمد ‏بعد از پیکره شهر، اول‏ین منظره‏‌‏ای است که جلب توجه می‏‌‏ن‏مای‏د و طبیعتاً در رشته‏‌‏های عمران، شهرسازی و دیگر رشته‏‌‏های مرتبط با طراحی شهری‏،‏ بحث حمل و نقل و رفت و آمد عمومی‏ ‏زمینه‏‌‏ای‏ است که سهم عمده‏‌‏ای از مطالعات این رشته‏‌‏ها را دربر می‏‌‏گیرد،‏‌‏ اما همانگونه که یادکردیم، بررسی‏‌‏های غیرفیزیکی ‏نیز ‏که از ‏منظری‏ دیگر این پدیده عمومی، یعنی رفت و آمد را نظاره‏‌‏گر ‏می‏‌‏شود، از ضرورتی بالا برخوردار است.
‏اگر فرض مبنی بر وجود ‏موجودی‏ متحرک در حرکت‏‌‏های شهر بر مدار انسان جزء فرهنگ و یا جزء اجتماع باشد،‏‌‏ شاید موفق شده‏‌‏ایم تا حد بالایی منظر ‏موردنظر را بیابیم‏.
‏مهندسی ترابری از شاخه‏‌‏های مهندسی عمران است که بررسی فیزیکی این مساله را به دوش می‏‌‏کشد،‏‌‏ اما آنگاه منظر فیزیکی، به منظری اجتماعی تبدیل گردد، باید نام دیگری را برای این مطالعات برگزید و آن جامعه‏‌‏شناسی ترابری است. دراین پژوهش که اهمیت آن از دید نگارنده، طرح ضرورت توجه به این منظر مطالعاتی است، همچنین به بررسی دو مقوله شهری پرداخته شد‏ه است؛‏ ‏بر‏رسی جوانب میزان دسترسی در سکونت‏گاه‏‌‏ها و ‏محلات‏ شهری و مطالعه امنیت تردد در معابر شهری و غیرشهری که هر دو مقوله از منظری غیرفیزیکی مورد بررسی قرار گرفته‏‌‏اند. بدون شک این بخش از مطالعات و جایگیری در خورشان در مسیر ساخت و ساز شهری از مطالعه، طرا‏حی، اجرا و سپس مدیریت شهری می‏‌‏تواند به شکل مطلوبی کارگشای بسیاری از مشکلات فعلی باشد.
‏شهر
‏شهر، مجموعه‏‌‏ای از ترکیب عوامل طبیعی، اجتماعی‏ ‏و محیط‏‌‏های ساخته شده توسط انسان است که در آن جمعیت ساکن متمرکز شده است. تعریف شهر چندان ساده نیست،‏‌‏ چرا که از یک سو از شکل‏‌‏ها، روحیه‏‌‏ها، افراد، فضاهای سبز، طبیعت‏‌‏ها و مواد‏ طبیعی تشکیل شده و دارای ساخت‏‌‏هایی ‏جهانی، ریخت‏‌‏شناسی ‏اجتماعی، فرهنگی و اخلاقی متفاوتی ‏است و از سوی دیگر کسانی که تعاریفی از شهر ارائه داده‏‌‏اند، ‏نیز دارای ‏تخصص‏‌‏ها و نگرش‏‌‏های مختلفی بوده‏‌‏اند و هر کدام متناسب با آن دیدگاه خود را بیان نموده، اما بطور کلی شهر یک پدیده طبیعی (مجموعه‏‌‏ای از مواد،‏‌‏ ساختمان‏‌‏ها، خیابان‏‌‏ها و ...)‏ و انسانی (شامل ظرفیت تفکر افراد، فرهنگ‏‌‏ها، الگوهای زندگی افراد و ...) ‏‌‏است.
‏فرهنگ و فرهنگ شهری
‏جامعه‏‌‏شناسان، فرهنگ را مجموعه‏‌‏ای از باورها، نمادها، ارزش‏‌‏ها و هنجارها تعریف کرده‏‌‏اند که تمامی کنش‏‌‏های انسانی در حیطه آن صورت می‏‌‏گیرد،‏‌‏ اما فرهنگ و شهر دو پدیده مکمل هستند. می‏‌‏توان گفت که شهر، صورت است و فرهنگ، محتوای آن. یعنی شهر جسم و روح، محتوای آن است. یکی جنبه خارجی و دیگری جنبه داخلی آن است.
‏با توجه به تعریف که در بالا ذکر شد، شهر‏ پدیده‏‌‏ای فرهنگی، روانشناختی، اجتماعی و ‏زیستی است. در این راستا ‏«‏پارک‏»‏‌‏ نیز اظهار می‏‌‏دارد که شهر محل تجمع ‏روان‏‌‏ها‏ و فرهنگ‏‌‏هاست. شهر نه تنها با فرهنگ و نیازهای مربوط به ا‏س‏کان، هویت می‏‌‏یابد،‏‌‏ بلکه فرهنگ‏‌‏ نیز ویژگی‏‌‏های بخش‏‌‏های مادی (تمدن)‏‌‏و غیرمادی (روانی، اخلاقی، فکری و ....) خود را از شهر می‏‌‏گیرد. از این رو شهرها‏،‏ فرهنگی و فرهنگ‏‌‏ها‏،‏ شهری هستند. در نهایت می‏‌‏توان اشاره نمود که فرهنگ عدالت اجتماعی به شیوه‏‌‏های نمادی شفاف ‏و عینی بوده و درصد‏د‏ ارائه بهترین شیوه‏‌‏های زندگی و ‏جنبه‏‌‏های‏ سکونت است.
‏جامعه‏‌‏شناسی شهری
‏همانگونه که اشاره گردید، شهر محل وقوع همه پدیده‏‌‏های اجتماعی است و بنابراین شهر را می‏‌‏توان آزمایشگاه جامعه‏‌‏شناسی دانست. در این راستا رشته جامعه‏‌‏شناسی شهری، به مطالعه و بررسی این دسته از پدیده‏‌‏ها مشغول است. جامعه‏‌‏شناسان و نظریه‏‌‏پردازان از مکتب شیکاگو تا دورکیم،‏ ‏تونیس‏، پارک، برگس، ویرث و ‏دیگران‏ ‏از منظرهای مختلف به تحلیل و بررسی اجزایی از اجتماع شهر پرداخته‏‌‏اند. اما مسائلی که عموماً در این رشته مورد بررس‏ی قرار می‏‌‏گیرند، مسائلی همچون س‏ی‏اس‏ت شهری، فرهنگ شهری، برنامه‏‌‏ریزی شهری، آسیب‏‌‏شناسی شهری، نوگرایی و فرانوگرایی شهری، نابرابری و سازمان اجتماعی، توسعه اقتصادی و مسائل دیگری که امروز در جامعه‏‌‏شناسی شهری نو مطرح است، همچون نوگرایی، جامعه زیستی، فعالیت سیاسی و جریانات مربوط به جامعه‏‌‏ اطلاعاتی و ارتباطات دیجیتالی، اما در این نوشتار به طور مختصر به مسائلی از جامعه
‏‌‏شناسی شهری اشاره می‏‌‏گردد که مرتبط با موضوعات موردنظر باشد.
‏برنامه‏‌‏ریزی شهری
‏برنامه‏‌‏ریزی، کوشش‏‌‏های اندیشمندانه آدمی است برای یافتن راه‏‌‏هایی که به اتخاذ بهترین تصمیمات برای تامین رفاه و ایجاد ترقی او منجر می‏‌‏شود.
‏برنامه‏‌‏ریزی از دیدگاه مسائل اجتماعی و اقتصادی به منظور ارتقاء سطوح مختلف زندگی جامعه به انواع زیر تقسیم می‏‌‏شود:
‏الف) ‏ ‏برنامه‏‌‏ریزی کلی (کلان) Marco planning
‏ب) ‏ ‏برنامه‏‌‏ریزی بخشی Sectorial planning
‏ج)‏‌‏ ‏ ‏برنامه‏‌‏ریزی خرد Micro planning
‏د)‏ ‏‌‏برنامه‏‌‏ریزی ملی National planning
‏ه‏‍‏( ‏ ‏برنامه‏‌‏ریزی منطقه‏‌‏ای Regional planning
‏و)‏‌‏ برنامه‏‌‏ریزی شهری Urban planning
‏ز) برنامه‏‌‏ریزی روستایی Vural planning
‏اما برنامه‏‌‏ریزی با مراحل زیر صورت می‏‌‏گیرد:
‏جمع‏‌‏آوری آمار و اطلاعات؛
‏تجزیه و تحلیل؛
‏ارزشیابی؛
‏تعیین اولویت‏‌‏ها؛
‏اجرا؛
‏اکنون پس از طرح مقدمات و تعاریف فرهنگ شهری‏،‏ جامعه‏‌‏شناسی شهری ‏و برنامه‏‌‏ریزی شهری‏، نوبت به تحلیل موضوع موردنظر از این منظر‏ها‏ می‏‌‏رسد.

 

دانلود فایل
پرداخت با کلیه کارتهای عضو شتاب امکان پذیر است.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.