دسته بندی | صنایع غذایی |
فرمت فایل | ppt |
حجم فایل | 4366 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 30 |
مقدمه
از نظر تاریخچه، پرورش قارچ در هاله ای از ابهام به سر برده.قبلاً از قارچ ها به عنوان مواد توهم زا درفالگیری استفاده میکردند وقارچ راگوشت خدا می نامیدند، ولی بدون شک معلوم شده است که قارچ برنج که درچین تقریباً از2000 سال قبل با ساده ترین روش والهام از طبیعت برروی چوب درختان کشت می شده است و تکنولوژی روش کاشت این قارچ ها جزءهنرهای خیلی قدیمی و محرمانه ی این سرزمین ها بوده است، فقط تاریخ مشخص درپرورش قارچ دکمه ای بدست آمده است که طبق آن کاشت این قارچ درحدود 700 سال قبل ازمیلاد درحومه ی پاریس بوسیله ی یک باغبان ناشناس فرانسوی صورت گرفت.
کشت قارچ درگلخانه ها برای اولین بار درحدود سال 1754 در سوئد ابداع شد وسپس به انگلستان و سایرنقاط اروپا گسترش یافت. درسال 1901 درایالات متحده ی آمریکا، سالنهای استاندارد پرورش قارچ ساخته شد. توسعه تجربه ی تکنولوژی، ازیک سو ویاری جستن از دانشمندان ازسوی دیگرزمینه ی بوجود آمدن ایزوله های خالص - درنهایت تهیه ی بذر خالص – امکان تولید صنعتی قارچ را درسطح وسیع فراهم آورد ودرانستیتو پاستورفرانسه، روش های علمی کشت وجوانه زدن اسپور وتولید آسان درشرایط تبدیل ابداع نمودند وتا سال 1905به صورت یک راز دراختیار انستیتوپاستور باقی ماند.
روش تهیه ی بذر قارچ
برای تهیه ی بذر قارچ ابتدا دانه های گندم مرغوب را شسته ویک شب آن را خیس می کنند ، سپس آب آن را عوض کرده ودانه های خیس خورده را به خوبی در آب می جوشانند تا کاملاً نرم شود، آب اضافی را تخلیه وگندم ها را روی سطح صاف پارچه ای یا توری پهن می کنند تا آب موجود در سطح آن ها کاملاً تبخیر شود.
و...........